Την ίδρυση 9 Γυμνασίων, 6 Λυκείων, 7 Λυκειακών Τάξεων και την κατάργηση ενός Γυμνασίου στην Αρκαδία, από το σχολικό έτος 2021-2022, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία υπέγραψαν η υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή και ο Αν. υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης.

Ένα από τα σχολεία που ιδρύονται είναι το 5ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής προωθεί επίμονα και συστηματικά την εκπαιδευτική αναβάθμιση των Δήμων της περιοχής ευθύνης της, πάντα σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Η ΚΥΑ ίδρυσης του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων είναι καρπός προσπαθειών να αναδειχτούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες της Δυτικής Αττικής και δείγμα της δράσης και του προσανατολισμού του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε δίκαιες διεκδικήσεις.

Η αγαστή συνεργασία με το Δήμο Φυλής φέρνει ένα σχολείο στολίδι για την Ελλάδα στη Δυτική Αττική. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στοχεύει στην μελλοντική αξιοποίηση της ευκαιρίας  που δίνεται, με την απόκτηση ενός νεόδμητου σχολείου, με κάθε δυνατό τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.