Αθανάσιος Νικολόπουλος

Βιογραφικό Σημείωμα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210-55 49 321
  210-55 61 157

 

 

 



ΜΗΝΥΜΑ

του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής

Μέσα από το δικτυακό τόπο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής έχουμε στόχο να προσφέρουμε έγκαιρη, έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση στους Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς, σχετικά με τη διοικητική δομή, το νομοθετικό πλαίσιο και τις παιδαγωγικές δραστηριότητες της Διεύθυνσής μας.

Ευελπιστούμε να αποτελέσει η ιστοσελίδα μας χώρο αμφίπλευρης, γρήγορης και αποτελεσματικής πληροφόρησης μεταξύ της Διεύθυνσης και των Σχολείων.

Στοχεύουμε στην ποιοτική αναβάθμιση της Διοίκησης και την ουσιαστική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειάς μας. Πρώτα ο μαθητής, με τον εκπαιδευτικό να πορεύεται με γνώμονα τη διαφάνεια, τη συλλογικότητα, την αξιοκρατία, τη συναίσθηση του χρέους και την ενσωμάτωση καινοτομιών στο έργο του.

Θεωρώντας ότι κάθε σχολική μονάδα αποτελεί έναν εκπαιδευτικό οργανισμό με τρεις συνιστώσες:

  • τους άμεσους και έμμεσους αποδέκτες του εκπαιδευτικού έργου, δηλαδή τους μαθητές και τους γονείς,
  • τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του σχολείου και
  • την τοπική κοινωνία

μέλημά μου αποτελεί η διαμόρφωση προϋποθέσεων, που θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας θελκτικής δομής για τους μαθητές, ικανής να ενισχύει τις ιδιαίτερες δυνατότητές τους και να πραγματώνει τα όνειρά τους. Προτεραιότητά μου είναι να ενθαρρύνω διοικητικές πρακτικές που θα διευκολύνουν τον εκπαιδευτικό, ενώ παράλληλα θα ευνοούν την επαγγελματική εξέλιξη όλων των εργαζομένων. Με τον τρόπο αυτό, κάθε εκπαιδευτική μονάδα της Περιφέρειάς μας θα αναδειχτεί αβίαστα «κύτταρο δημιουργίας» στην τοπική κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλώ τους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς λειτουργούς, τα στελέχη των σχολικών μονάδων, τα συνδικαλιστικά όργανα, τους λειτουργούς των υποστηρικτικών δομών της εκπαίδευσης και τα θεσμικά όργανα της Διεύθυνσής μας να συνδιαμορφώσουμε έναν στρατηγικό σχεδιασμό που θα αξιοποιεί το σύνολο των δεξιοτήτων, των γνώσεων και των εμπειριών όλων μας. Έναν στρατηγικό σχεδιασμό που:

  • να μετουσιώνει τις δυνατότητες του καθενός/καθεμίας σε παραγωγικό έργο προς όφελος των μαθητών και των μαθητριών της Διεύθυνσής μας,
  • να προωθεί τη δημιουργική μάθηση και την ενεργό συμμετοχή, τη διαθεματικότητα και τις ομαδοσυνεργατικές μεθόδους, την ευελιξία και διαφοροποίηση του εκπαιδευτικού έργου ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών και τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες της περιοχής μας,
  • να συμβάλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών αντισταθμιστικής εκπαίδευσης,
  • να στοχεύει στη βέλτιστη εκπαίδευση της νεολαίας μας με την υιοθέτηση της καινοτομίας, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των σύγχρονων ψηφιακών μέσων στην εκπαιδευτική πράξη,
  • να κάνει πράξη τη συνάρθρωση, τη συνέργεια και τον συντονισμό του έργου εκπαιδευτικών διαφορετικών βαθμίδων,
  • να διασφαλίζει ένα λειτουργικό πλαίσιο, με ευδιάκριτο και ουσιαστικό αντικείμενο και κατευθύνσεις που υποστηρίζουν την ολιστική προσέγγιση της Αειφορίας στις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής .

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής

Αθανάσιος Νικολόπουλος