Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, θα ήθελα να εκφράσω στους Διευθυντές των Σχολικών μας Μονάδων, τους Εκπαιδευτικούς, τους μαθητές μας και τους γονείς τους τις πιο θερμές ευχές μου για μια γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά.

Σε μια εποχή όπου οι αξίες και οι θεσμοί αμφισβητούνται, οι αλλαγές είναι ραγδαίες και καταιγιστικές, οι αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες μετατρέπουν την καθημερινότητα σε εφιάλτη, οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να εργαστούμε με φιλότιμο, υπευθυνότητα και συνέπεια  για ένα ουσιαστικότερο και ποιοτικότερο Σχολείο.

Το  επίπονο έργο της παιδείας, της αγωγής και της μάθησης έχει ανάγκη από τη συνδρομή και την πλήρη συμπαράσταση όλων των παραγόντων που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η δύσκολη οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που βιώνει η  πατρίδα μας απαιτεί ουσιαστικό  ενδιαφέρον, συνεργασία και  διάθεση για προσφορά, έτσι ώστε από τη θέση που ο καθένας από εμάς κατέχει, να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων της σχολικής καθημερινότητας.

Με την αφορμή  αυτής της επικοινωνίας μας θα ήθελα να  ευχαριστήσω

  • την Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Δήμου Σταυρούλα, η οποία, αν και δεν υπάρχουν εγκεκριμένα κονδύλια για την Εκπαίδευση, συνέδραμε, ανάμεσα σε άλλα, και στα λειτουργικά έξοδα των  Πανελλαδικών  Εξετάσεων των δύο προηγούμενων σχολικών ετών,
  • το Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Τσουκαλά Γεώργιο,
  • τον Αντιδήμαρχο Ελευσίνας κ. Λιάσκο Δημήτριο,
  • την Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ελευσίνας κ. Οικονόμου Δέσποινα,
  • τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μεγάρων κ. Παπαλευθέρη Ελευθέριο
  • όλους τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής,

για την πολύτιμη βοήθεια και συμμετοχή τους στην εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης σε επίπεδο λειτουργικών εξόδων (αναλώσιμα είδη, καθαρίστριες κ.λ.π.)

Η Εκπαίδευση είναι ένας χώρος ιδιαίτερα ευαίσθητος και δύσκολος. Προϋποθέτει όραμα και προσδοκίες, απαιτεί, ωστόσο, απ' όλους μας, μεθοδική και προγραμματισμένη δουλειά.
Η Διεύθυνση Δ.Ε. δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να είναι κοντά και να στηρίζει το έργο της Εκπαίδευσης.  Παρά την αδυναμία  κάλυψης των λειτουργικών εξόδων εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής πραγματικότητας και της μη διάθεσης από τον αιρετό Περιφερειάρχη Αττικής σχετικών κονδυλίων για την κάλυψη των αναγκών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Δ.Ε. θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσα σε ένα κλίμα καλόπιστης, αρμονικής και εποικοδομητικής συνεργασίας, με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τις θεσμικές αρχές, για το συντονισμό του εκπαιδευτικού έργου και την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Κλείνοντας, σας  ευχαριστώ και σας συγχαίρω  εκ των προτέρων για την προσπάθεια σας. Ελπίζοντας ότι με τη συλλογική δουλειά θα διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες που θα οδηγήσουν τους μαθητές μας στην επιτυχία και την πρόοδο, εύχομαι υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στο δημιουργικό έργο σας.
                                                                                      

 

Ο Δ/ντης της Δ/νσης

Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Αττική

Αργύριος Θ. Αργυρίου