To γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με την οργάνωση Action Aid διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Send my friend to school».

Στα πλαίσια της έναρξης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Send My Friend to School που στόχο έχει να εξασφαλίσει το δικαίωμα σε όλα τα παιδιά του κόσμου να πάνε σχολείο, η ActionAid Ελλάς επέλεξε από τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Σχολικών Δραστηριοτήτων πέντε  συντονιστές να συμμετέχουν σε ένα 7ήμερο ερευνητικό ταξίδι στην Κένυα, τον Ιούλιο του 2013. Κατά το τρέχον σχολικό έτος θα υπάρχει συνέχεια του προγράμματος και του ερευνητικού ταξιδιού το οποίο θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και για όλες τις ειδικότητες.

Οι συμμετέχοντες – εθελοντές συλλέξανε εμπειρίες, γνώσεις, παρατηρήσεις, μαρτυρίες, στις οποίες βασίστηκε το ελληνικό πλάνο της εκστρατείας Send My Friend to School. Με την επιστροφή από το ταξίδι, οι συμμετέχοντες συνεργάστηκαν στο σχεδιασμό εκπαιδευτικού υλικού με στόχο να αξιοποιηθεί σε προγράμματα Ευέλικτης Ζώνης (project), Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας ή άλλων Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων. Για τον σκοπό αυτό στη συνέχεια οι συμμετέχοντες υλοποιούν σεμινάρια στους δασκάλους και εκπαιδευτικούς της περιφέρειας στην οποία είναι υπεύθυνοι. Στόχος των σεμιναρίων είναι η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού στην τάξη.

Στα πλαίσια αυτά αυτά υλοποιείται το σεμινάριο αυτό και σκοπός του είναι να καταρτιστούν  οι εκπαιδευτικοί σε θέματα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ώστε να μπορούν να υλοποιούν αντίστοιχες Δράσεις  ή αντίστοιχα Σχολικά Προγράμματα στα σχολεία τους, υποστηριζόμενοι από  πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό εγκεκριμένο από το Υπουργείο.

       Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο ΚΠΕ Ελευσίνας, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013, και ώρα 14.30–17.30, και σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν έως και 40 εκπαιδευτικοί στους οποίους θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

      Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη αίτηση και να την αποστείλουν στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να τηλεφωνήσουν στο: 210-5561343 μέχρι και Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013.